Zenével (is) a lengyel-magyar barátságért – bemutatkozik a Wacław Felczak Alapítvány

AKVÁRIUM KLUB, ARANYHALL // 2018. október 6. 19:00-19:15

A Wacław Felczak Alapítvány

2016 végén Magyarország és Lengyelország is olyan intézmények alapítását határozta el, amelyek  a lengyel-magyar barátság hagyományát hivatottak átörökíteni a fiatal nemzedékekre.   A döntés szellemében Magyarországon az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018 tavaszán alapítványt hozott létre, amely a lengyel-magyar barátság  és a közép-európai együttműködés egyik legendás, bár eddig méltatlanul elfeledett  XX. századi hősének, Wacław Felczak professzornak a nevét viseli.

A Wacław Felczak Alapítvány célja, hogy támogassa a lengyel-magyar kapcsolatok kutatását  és népszerűsítését, a közös gondolkodást, a  közös alkotást és a közös cselekvést, az élményszerű  együttléteket, illetve a harmadik országokban való  közös megjelenést is. A nyelvi akadályok nélkül működő zenei programokra különös hangsúlyt fektet az alapítvány.

Rosonczy-Kovács Mihály

Junior Prima – díjas népzenész, történész. A Wacław Felczak Alapítvány kurátora, a Hungarian FolkEmbassy alapítója és zenekarvezető prímása, a Romengo Zenekar tagja, a Fonó Budai Zeneház megbízott nemzetközi irodájaként működő Philidor Intézet alapító ügyvezetője. A lengyel-magyar barátság és V4 identitás erősítése mellett tevékenységének középpontjában egy Magyarországra büszke Európához és egy, a cigányságra kölcsönösen büszke magyar nemzet megerősítésének-megteremtésének csapatmunkájában való szerepvállalás áll.

rosonczy@philidorinstitute.org

Regisztráció

A Budapest Ritmo konferencián a részvétel feltétele az előzetes regisztráció a registration@hangveto.hu e-mail címen. AZ E-MAILBEN KÉRJÜK JELEZD, HOGY MELYIK NAPO(KO)N, HÁNY FŐVEL SZERETNÉL RÉSZT VENNI! A KONFERENCIA ANGOL NYELVEN ZAJLIK. SZERETETTEL VÁRUNK!

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.