Szervezők

A Budapest Ritmo a Hangvető és a CAFe Budapest közös programja.

HANGVETŐ

A Hangvető független művészek és kiadók gyüjtőszervezete, elismert zenei terjesztő és koncerteszervező. Indulása óta jelen van a világ- és népzenei színtér eseményein és fesztiváljain. 2004 és 2010 között a Művészetek Völgyében szervezte és bonyolította a világ- és népzenei koncerteket. 2015-ben a Hangvető hozta el Budapestre a világzene legfontosabb szakmai eseményét, a WOMEX-et. A következő évben indított Budapest Ritmo-n kívül a Pont Fesztivál, a Budapest A Cappella Fesztivál és 2018-ban először a Csocsek szerepel saját rendezvényei között. A Hangvető támogatja a piaci szereplők és művészek kapcsolatteremtését a régióban amellett, hogy Magyarországon is vonatkozási pont a világ- és népzenében.

CAFe Budapest

Idén 27. alkalommal, 2018. október 5. és 21. között kerül megrendezésre a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

A Müpa Budapest, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében megvalósuló eseménysorozat 17 napja alatt ismét a kortárs művészeteké lesz a főszerep a fővárosban: a kortárs komolyzenétől, a könnyűzenei és jazzkoncerteken keresztül, tánc- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig. Bartók Béla munkássága mellett az idei fesztivál fókuszában a balti államok művészete áll. Ebben az évben is a CAFe Budapest keretein belül valósul meg a Budapest Ritmo világzenei fesztivál, az Art Market Budapest és az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár.

Ahogy korábbi években, most ősszel is többek között a Müpa, a Zeneakadémia, a BMC, az Akvárium Klub, az A38 Hajó, a Várkert Bazár, a Pesti Vigadó, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont az eseményeknek.