Konferencia

A Budapest Ritmo Konferencia a világzene közép-európai fóruma. A színtér szereplői nemzetközi szemszögből vitatják meg az aktuális szakmai kérdéseket és kihívásokat, kiemelt közép-európai fókusszal. Idén az Európai Unió zenére vonatkozó új kezdeményezéseit vitatjuk meg Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság kulturális biztosával és vezető európai zenei  szervezetek, így a European Music Council, a European Music Export Exchange Network és a Piranha Arts/WOMEX képviselőivel. Az UNESCO “Zenei Városok” kezdeményezése, a zene szerepe a városok fejlesztésében is egyik fontos témánk – olyan a témában vezető szerepet betöltő városok képviselői osztják meg tapasztalataikat, mint Mannheim és Katowice. Idén is folytatjuk a tapasztalatcserét Európa Kulturális Fővárosainak világzenei terveiről és tapasztalatairól, a Timisoara 2021 és Novi Sad 2021 programjainak képviselőivel, a 2023-as magyar pályázók részvételével. Az idei fesztivál roma fókuszával összhangban a közösség kulturális szerepét és hagyományainak intézményes és informális megőrzésének eszközeit is vizsgáljuk. A Budapest Ritmo Konferencia hagyományosan kiváló alkalom a nemzetközi világzenei szereplőkkel való kapcsolatépítésre és konkrét szakmai együttműködések születésére.

A konferencia angolul zajlik. A két napos szakmai program helyszíne az Akvárium Klub Aranyhall terme.

Erre a linkre kattintva olvashatod a résztvevők listáját (angolul).

Erre a linkre kattintva nézheted meg a konferenciáról készült videófelvételeket.

SHOWCASE NAP:

A szakmai programot egy showcase esemény nyitja: október 4-én a Szimplában lépnek színpadra a nemzetközi zsűri által kiválasztott produkciók: olyan magyar és egy külföldi együtteseket hallhattok, akik készek arra, hogy kilépjenek a nemzetközi piacra.

A Showcase zsűri tagjai:

  • Simon Broughton – a Songlines magazin főszerkesztője
  • Hilde Bjørkum – a Førde Traditional and World Music Festival ügyvezető igazgatója (Norvégia), a Norway Festivals szervezet elnöke
  • Dejan Vujinovic – a szerbiai EtnoFest, Jazziré és Kanjiža Jazz fesztiválok
    művészeti vezetője
  • Barak Weiss – az Israel International Showcase for Jazz and Worldwide Music művészeti vezetője
  • Tony van der Eecken – a BOZAR világzenei programigazgatóhelyettese (Brüsszel, Belgium)
A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Regisztráció

A Budapest Ritmo konferencián a részvétel feltétele az előzetes regisztráció a registration@hangveto.hu e-mail címen. AZ E-MAILBEN KÉRJÜK JELEZD, HOGY MELYIK NAPO(KO)N, HÁNY FŐVEL SZERETNÉL RÉSZT VENNI! A KONFERENCIA ANGOL NYELVEN ZAJLIK. SZERETETTEL VÁRUNK!