Szervezők

A Budapest Ritmo a Hangvető és a CAFe Budapest közös programja.

HANGVETŐ

A Hangvető 2004 óta szervez koncerteket, fesztiválokat, színpadi bemutatókat, koncertsorozatokat, képzési programokat elsősorban népzenei, világzenei és jazz műfajokban. Cégünk ezen a területen a közép- és kelet-Európai régió legfontosabb szereplője. 2015-ben a Hangvető hozta el Budapestre a világzene legfontosabb szakmai eseményét, a WOMEX-et, és 2020-ban egyedülálló módon újra elnyerte a WOMEX rendezését. Állandó partnerünk a Müpa, a Zeneakadémia, a Várkert Bazár és az A38. Fő rendezvényeink a Budapest Ritmo és a Budapest A Cappella Fesztivál. Koprodukciókban számos európai országbeli partnerrel működünk együtt. Rendezvények mellett rádiós produkciók gyártása, szerzői jogi menedzsment, zenei képzés, lemezkiadás tartozik még a tevékenységeink közé.

CAFe Budapest

Idén 29. alkalommal, 2020. október 9. és 25. között kerül megrendezésre a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. Az eseménysorozat 17 napja alatt ismét a kortárs művészeteké lesz a főszerep a fővárosban: a kortárs zenétől, a jazz- és könnyűzenei koncerteken keresztül, tánc-, újcirkusz- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig. Ebben az évben ismét a CAFe Budapest keretein belül valósul meg a Budapest Ritmo, valamint a korábbi évekhez hasonlóan az Art Market Budapest és az őszi Margó Irodalmi Fesztivál.

Most ősszel is többek között a Müpa, a Zeneakadémia, a Budapest Music Center, az Akvárium Klub, az A38 Hajó, a Várkert Bazár, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza ad otthont az eseményeknek.