SZALÓKI ÁGI, PANDZARISZ DINA, LAKATOS MÓNIKA

MAGYARORSZÁG

2016. október 16. 21:30-22:45 // FESZTIVÁL SZÍNHÁZ, MÜPA

Hernád Géza

Három női hang, három népzenei kultúra, egy különleges koncert: Szalóki Ági, Pandzarisz Dina és Lakatos Mónika új, közös produkciója a Budapest Ritmo-n mutatkozik be.

A folkdívák oláh cigány, magyar és szefárd zsidó dalokat énekelenek, műsorukban a hagyományok tisztelete és a frissesség a közös éneklés erejével és örömével találkozik.

Szalóki Ági a vokális népzene lehetőségeit és kapcsolódási pontjait kutatja egyedi, játékos és érzékeny produkcióiban, legyen szó jazz és világzene kifinomult ötvözéséről, vagy közönségkedvenc gyereklemezekről.

Lakatos Mónika a Romengo együttes kiemelkedő szólistája. A cigány muzsikát anyanyelvként sajátította el, és zenekarával és átható erejű hangjával mára világszerte hírét viszi ennek a különleges zenei kincsnek.

Pandzarisz Dina a szefárd zsidó zenei kultúra Magyarországon ritkán hallható, tradicionális dalainak avatott és szenvedélyes tolmácsolója, a kritikusok e hagyomány zenei nagyköveteként jegyzik.

Neves, egyenként is kimagasló zenészek kisérik a három énekesnő koncertjét: Bolya Mátyás, Födő Sándor „Fodo”, Kovács Zoltán, Lamm Dávid és Szokolay Dongó Balázs. Egyéniségek és kultúrák izgalmas találkozását, különleges zenei élményt tartogat közös koncertjük.

Youtube:
Szalóki Ági // Lakatos Mónika // Pandzarisz Dina

 

Facebook:
Szalóki Ági  // Pandzarisz Dina

Spotify:
Szalóki Ági // Lakatos Mónika

Jegyek

MEGNYITÓ

OKTÓBER 13. // csütörtök
2100 - 3900 Ft

1. NAP

OKTÓBER 14. // péntek
2000 Ft

2. NAP

OKTÓBER 15. // szombat
3000 Ft

3. NAP

OKTÓBER 16. // vasárnap
3000 Ft

BÉRLET

OKTÓBER 14-16. // 3 napos
7000 Ft

Programtábla

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, MÜPA
20:00-21:15
Bartók-Források
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, MÜPA
20:00-21:15
Omar Faruk Tekbilek
TÖRÖKORSZÁG
A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.