2022. április 7-10. Budapest

Filmek

Idén először filmprogrammal bővül a Budapest Ritmo: magyar rendezők és zenészek közös filmjeinek premierjei, zenés dokumentumfilmek, és egy zenés-filmes tematikájú konferencia várja a közönséget.

Budapest Ritmo 2022 Filmpályázat

2022-ben a Budapest Ritmo és a Bartók Tavasz pályázatot hirdetett nép- és világzenészenek. A zsűri olyan művészi koncepciókat keresett, amik túlmutatnak a videoklipek és reklámfilmek világán, amiben a zene és a film egyenlő partnerek. A nyertes koncepciók premierje április 10-én lesz a Toldi Moziban. 

Budapest Ritmo 2021 Koncertfilmek

A Budapest Ritmo ‘21-re olyan online streamelt filmek forgatására kértünk fel magyar zenekarokat és rendezőket, amik önmagukban, művészeti alkotásként is megállták a helyüket, és a lezárások után is relevánsak maradtak. A nagy közönségsikert aratott filmeket most először, a 2022-es Ritmo-n mutatjuk be mozivásznon.

Zenei dokumentumfilmek

A zene egy teljesen megfoghatatlan dolog. Írni róla szinte lehetetlen, felvételen hallgatni már egy fokkal jobb, filmbe ágyazva pedig már egészen közel járunk a valósághoz. A zenei dokumentumfilmek arra vállalkoznak, hogy a világ legkülönbözőbb zenei sarkaiba vezessék el a nézőt, legyen szó Lisszabon utcáiról vagy az erdélyi Szék táncházairól.

Filmek