2022. április 7-10. Budapest

Fókuszban Lengyelország

A Magas-Tátra tánczenéjétől a lengyel vidék szépségéig – A Budapest Ritmo 2022-ben az Adam Mickiewicz Intézet támogatásával Lengyelország hangjait hozza a belváros szívébe. Zenei dokumentumfilmekkel, intim koncertekkel és autentikus lengyel táncházzal várjuk a közönséget.

Az Adam Mickiewicz Intézet azért dolgozik, hogy a lengyel kultúra és hagyomány színe-javát bemutassa a nemzetközi közönségnek. A lengyel állami kultúrintézet a kultúra minden ágával foglalkozik, képzőművészettől a designon keresztül egészen a filmig, előadóművészetig és zenéig. A népszerűsítés mellett kutatómunkát is végeznek és publikációkat adnak ki. Aktív közreműködésre törekednek külföldi intézményekkel. Az AMI működteti a culture.pl weboldalt is, ami nap mint nap a lengyel kultúra legszínesebb történeteit hivatott bemutatni.

Az Adam Mickiewicz Intézet

Az Adam Mickiewicz Institute egy állam által finanszírozott kulturális intézmény, amelynek célja a lengyel kulturális örökség bemutatása nemzetközi közönségek számára. Az intézet művészeti és design kiállításokkal, film- és színházi fesztiválokkal, kutatással és kiadványokkal népszerűsíti a legyel kultúrát. Az AMI aktív együttműködésre törekszik külföldi kultúrintézetekkel, annak érdekében, hogy az általa képviselt lengyel művészek sokféle kultúreseményen megjelenhessenek. Az intézet működteti továbbá a Culture.pl weboldalt, ami naprakész információkkal szolgál a lengyel kultúrával kapcsolatban. https://culture.pl/en

A régi az új új

A Budapest Ritmo-n 2022-ben megvalósuló lengyel programsorozat az AMI „Polish Traditions Anew” programjának része. Lengyelország kulturális hagyományait mutatjuk be, gyakran modern művészeti eszközökkel, kortárs témákra való érzékenységgel. A Polish Traditions Anew program célja kezdeményezni, támogatni és népszerűsíteni a lengyel zenei formációkat, hogy a világ minél több országába eljuthasson a lengyel hagyományos kultúra.

A Budapest Ritmo az Adam Mickiewicz Intézet támogatásával a következő koncertekre, táncházra és zenei dokumentumfilmekre hív:

Filmek

2022. április 7.

Csütörtök

2 000 Ft
Jegyvásárlás

2022. április 8.

Péntek

3 000 Ft
Jegyvásárlás

2022. április 9.

Szombat

3 000 Ft
Jegyvásárlás

2022. április 10.

Vasárnap

2000 Ft
Jegyvásárlás

Partnereink: